„ВИНЗАВОД АД“ АСЕНОВГРАД СТАНА ФАВОРИТ НА ИТАЛИАНСКАТА КИНОЗВЕЗДА МИКЕЛЕ ПЛАЧИДО

Cinecibo е филмов фестивал на гастрономическа тематика, които съчетава по неповторим начин магията на киното и иновативността в средиземноморската кухня. Основната цел на фестивала е не само представяне на нови нови средиземноморски ястия и типични продукти от региона, а и обогатяване и подобряване на на правилното хранене, с помощта на киното чрез аудиовизуални произведения. Организацията на фестивала е поверена на Donato Ciociola, художествен ръководител Nicola Acunzo и почетен председател Микеле Плачидо.

      

В основата на проекта е историческа връзка между храната и филма, която връзка позволява чрез използването на културата на изображението и думите като средство за предаване на съобщения до по-младите поколения.

Една от най-успешно представителите се държави на филмовия фестивал, провел се от 25 до 27 номември в гр.Пестум, Италия е България. Страната взе участие, като представи отбрани видове вина, производство на винарска изба „Асеновград“, които бяха оценини като вина с добри вкусови характеристики и богата гама.

      

Италиански специалисти в гастрономията представиха съченание на българските вина с типична местна италианска кухня, което съчетание се хареса на присъстващите гости. България взе международна награда за най-добър филм на тематика – кино-храна, озаглавен „Суфле да море“, с участието на Димитър Рачков.

Вечерта на 27 номври 2011 г. като специален гост и патрон на събитието „Чинечибо“ пристигна Микеле Плачидо, който взе участие само на връчшането на наградите на отличените участници. Самият той връчи награда на директора на фестивала за успешен първи фестивал. Благодарение на Елиоматик и организацията на фестивала, единственият щанд, който беше посетен от Микеле Плачидо е щандът на България. При разговор с него, бяха договорени осъществяване на съвместни бъдещи проекти, един от които е провеждането на този междунариден фестивал за Балканите да бъде проведен в България. В знак на добрите отношения между двете държави, му бе подарена бутилка вино „Мавруд Асеновград“.

      

      

      

Горепосочените събития са отразени от български и италиански медии като „Sky” и БНТ.Резултатите от участието на вашите продукти на това събитие дават добри перспективи за износ и развитие на дистрибуторска мрежа в Италия.