„Винзавод“ АД Асеновград обра четири награди за четирите червени вина, с които участва на Дефилето на младото вино в Стария Пловдив

Златен рицарски граал заслужи Каберне фран, а сребърни отличия отнесоха рубинът, маврудът и мерлото. Това стана в жестока конкуренция с 26 винопроизводители от цялата страна. В конкурса Рицарски граал всяка винарна има право да участва с четири млади вина от реколта 2013, а наградите на „Винзавод“ АД Асеновград се оказаха 4 от 4.

      

Фестивалът стартира със заслужилото златно отличие каберне фран. То потече от Бъчвата на младото вино на „Винзавод” АД Асеновград, който е носител и на единствените два златни медала през миналогодишното издание на фестивала. Символичният старт бе даден от зам.-министъра на земеделието Явор Гечев. От ритуалната първа кана с червения еликсир разля по чашите директорът на Кукления театър Виктор Бойчев, предрешен като тракийския бог на виното Сабазий. Божествените напитки, произведени във „Винзавод” АД Асеновград се лееха в двора на Балабановата къща, където множеството посетители имаха възможност да опитват вината от новата реколта.